آیا تا به حال برامدگی های غیر معمول زیر پوستی را مشاهده کرده اید ؟انها شباهتی به کهیر و یا اکنه و موارد مشابه ندارد.آیا ممکن است انها نشانه ای از موهای زیر پوستی باشند ؟
دوست گرامی ،علت دقیق درماتیت سبوره هنوز مشخص نشده است. به نظر میرسد ترکیبی از علل زیر باعث به وجود آمدن این عارضه شود:
استرس
ژن
شرایط خاص پزشکی و دارویی
آب و هوای خشک
توجه داشته باشید که درماتیت سبوره بر اثر حساسیت یا آلرژی و یا عدم رعایت بهداشت ایجاد نمیشود.
نوزادان و بزرگسالان ۳۰-۶۰ ساله بیشتر در معرض این عارضه پوستی قرار میگیرند. درماتیت سبوره در مردان بیشتر از زنان دیده میشود و افرادی که دارای پوست چرب هستند بیشتر به این عارضه مبتلا میشوند.
عوامل زیر ممکن است خطر ابتلا به درماتیت سبوره را در افراد افزایش دهد:
آکنه
ایدز
اعتیاد به نوشیدن الکل
افسردگی
اختلالات اشتها
بیماری صرع
حمله قلبی یا سکته مغزی
بیماری پارکینسون
پسوریازیس
روزاسه
علائم درماتیت سبوره:
با این که شوره سر و درماتیت سبوره شبیه به هم هستند اما از لحاظ پزشکی متمایز میباشند. یکی از تفاوتهای آن ها این است که شوره سر فقط در پوست سر دیده میشود اما درماتیت سبوره ممکن است در کل بدن دیده شود.
نوزادان زیر ۳ ماه هم ممکن است به این عارضه مبتلا شوند. در نوزادان این عارضه خود را به صورت پوستهای زرد رنگ سخت در اطراف خط رویش مو برروی پوست سر نشان میدهد که به عنوان کلاه گهواره هم شناخته میشود و تا یک سالگی از بین میرود اما ممکن است در دوران بلوغ برگردد.
درماتیت سبوره ممکن است بر روی صورت به خصوص اطراف بینی، روی پلک و یا در پشت گوش دیده شود. همچنین ممکن است در کل بدن به خصوص در نواحی زیر دیده شود:
در بخش وسط قفسه سینه
اطراف ناف
بر روی باسن
در چین های پوست زیر بغل و روی پاها
در کشاله ران
زیر سینه
در نوزادان درماتیت سبورئیک ممکن است با بثورات پوشک اشتباه گرفته شود.
از علائم این عارضه این است که پوست ممکن است دچار خارش و سوزش شود و ملتهب و قرمز به نظر برسد. پوسته یا فلسهای سطح پوست ممکن است سفید یا زرد و همچنین مرطوب و چرب باشد.
به دلیل شباهت این عارضه با بیماریهای پوستی دیگر بهتر است برای تشخیص و درمان مناسب به پزشک مراجعه شود. متخصص پوست از شما سؤالاتی درباره سابقه بیماری و داروهایی که مصرف میکنید میپرسد و بعد به معاینه پوست میپردازد. در صورتی که متخصص پوست به بیماریهای دیگر شک کند ممکن است آزمایشهای دیگر را توصیه کند.
درمان
در برخی از موارد درماتیت سبوره خود به خود از بین میرود. در اغلب موارد یک مسئله مادام العمر است که گاه ناپدید شده و گاهی عود میکند. ممکن است فرد سالها با آن درگیر باشد اما فرد مبتلا میتواند با مراقبتها و درمانهای پوستی مناسب آن را کنترل کند.
بزرگسالانی که به درماتیت سبورئیک بر روی پوست سر خود مبتلا هستند میتوانند از یک شامپو ضد شوره سر که دارای یکی از مواد زیر است استفاده کنند:
قطران زغال سنگ
کتوکونازول
اسید سالیسیلیک
سلنیوم سولفید
پیریتیون روی
حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید
برای پرسیدن سوالات پزشکی خود، می توانید به ربات تلگرام هوشمند سبزوسالم مراجعه کرده و سوالات خود را از پزشکان متخصص بپرسید.
آدرس ربات تلگرام سبزوسالم: