استرس روانی در زنان باردار با موسیقی درمانی کاهش می یابد.
دوست گرامی
یکی از عوارض شکستگی های استخوان بازو آسیب عصب رادیال است. این عصب از نزدیک استخوان عبور کرده و در هنگام شکستگی ممکن است آسیب ببیند. آسیب عصب رادیالبعد از شکستگی بازو در غالب اوقات موقتی است و بعد از مدتی بطور خودبخود خوب میشود. پس این آسیب در صورت بروز نیازی به درمان فوری ندارد. در این موارد پزشک معالج معمولا به درمان شکستگی استخوان بسنده کرده و صبر میکند تا کارکرد عصب برگردد.
برگشت کارکرد عصب رادیال بعد از شکستگی استخوان بازو ممکن است چند هفته تا چند ماه به طول انجامد. بندرت ممکن است بعد از گذشت این مدت عصب از حالت فلجی خارج نشود. در این حال بیمار نیاز به جراحی دارد. جراحی معمولا بصورت ترمیم عصب انجام میشود ولی در صورتیکه شدت آسیب زیاد باشد ممکن است نیاز به پیوند باشد.
بعد از عمل جراحی روی عصب کارکرد آن فورا برنمیگردد. برحسب نوع عمل جراحی ممکن است ماهها و گاهی یک سال طول بکشد تا عصب فعالیت خود را از سر گیرد. در این موارد کارکرد عصب گرچه بهتر میشود ولی هیچگاه به وضعیت قبل از عمل برنمیگردد.
در صورتیکه بعد از گذشت مدت زمان لازم بعد از جراحی عصب بازهم فعالیتی از خود نشان نداد ممکن است بیمار نیاز به عمل جراحی انتقال تاندون Tendon transfer داشته باشد. در این نوع جراحی تاندون بعضی عضلات اندام فوقانی به نحوی جابجا میشوند که فرد بتواند مچ دست و انگشتان دست خود را بالا بیاورد. البته این عمل جراحی تاثیری در برگرداندن حس پوست پشت دست ندارد.
گاهی اوقات پزشک معالج در همان زمانی که عمل جراحی پیوند عصب را انجام میدهد همراه با آن عمل انتقال تاندون را هم انجام میدهد. با این کار قبل از اینکه کارکرد عصب بازگشت کند بیمار میتواند با استفاده از تاندون های جابجا شده مچ و انگشتان دست را حرکت دهد.
برای پرسیدن سوالات پزشکی خود، می توانید به ربات تلگرام هوشمند سبزوسالم مراجعه کرده و سوالات خود را از پزشکان متخصص بپرسید.
آدرس ربات تلگرام سبزوسالم: