دوست گرامی
بیماری پولیومیلیت یا فلج اطفال میتواند موجب تغییر شکل در مچ و کف پا شود. در این بیماری به علت آسیبی که در زمان کودکی به سلول های عصبی نخاع وارد میشود عضلات اندام تحتانی ضعیف و لاغر و کوتاه شده و بدنبال آن تغییر شکل های متعددی در استخوان ها و مفاصل بوجود میاید.
درمان تغییر شکل های ناشی از این بیماری تا حد زیادی بسته به نوع و شدت آنها متفاوت است.
در کف پای این بیماران تغییر شکل معمولا بصورت افزایش قوس کف پایی و جمع شدن انگشتان پا بخصوص شست پا است. مچ پای این بیماران ممکن است به سمت پایین حرکت کرده و موجب افتادگی به سمت پایین شود که به آن اکواینوس میگویند. بیمار ممکن است توانایی حرکت مچ پا به بالا یا طرفین را از دست داده باشد.
در مواردی که این تغییر شکل ها اندک باشد ممکن است بتوان تا حدی آنها را با فیزیوتراپی کمتر کرد. انجام نرمش های کششی توسط بیمار و با نظارت فیزیوتراپ ممکن است بتواند تا حدی افتادگی مچ پا را کم کند. البته هرچه سن بیما بالاتر میرود تاثیر فیزیوتراپی کمتر میشود. در سن 28 سالگی فیزیوتراپی تاثیر چندانی ندارد.
درمان اصلی این بیماران عمل جراحی بلند کردن تاندون آشیل است. در این عمل جراحی پزشک ارتوپد شکاف هایی در تاندون آشیل در پشت مچ پا داده و به این وسیله مانع عمده بالا آمدن مچ پا را برطرف میکند. گاهی اوقات به علت ازمان بیماری تغییر شکل هایی در استخوان و مفاصل مچ پا هم بوجود آمده است. در این موارد برای درمان تغییر شکل مچ و کف پا باید بر روی استخوان ها عمل جراحی استئوتومی انجام گیرد.
شریعتی(دولت)_روبه روی خیابان دولت_کوچه امامزاده_نبش فروشگاه جانبو_پلاک 14طبقه دوم واحد 6
021_22616377