اگرچه نمیتوان استرس را به صورت مستقیم با بیماریهای قلبی ارتباط داد ولی این حالت تأثیری کلی بر سلامتی شما دارد .یادگیری متد های نوین سبک زندگی گاهی به آرامش ذهنی ما نیازمند است.زمانی که شما پاسخهای استرسی بدن خود را کنترل کنید
دوست گرامی
در افرادی که مدت زیادی بیحرکت میمانند احتمال لخته شدن خون در وریدهای عمقی ساق وجود دارد. اهمیت این عارضه در این است که ممکن است لخته ها به سوی قلب و ریه حرکت کرده و در آنجا موجب اختلالات شدید همودینامیک شده که منجر به مرگ بیمار شود. این عارض در سنین بالا بیش از جوانان است و بعد از اعمال جراحی و شکستگی های لگن و اندام تحتانی بیشتر است.
مهمترین اقداماتی که برای پیشگیری از بروز این عارض انجام میشود تجویز داروهایی است که خون را رقیق کرده و مانع از لخته شدن آن میشود. استفاده از باند کشی یا جوراب واریس یا دستگاه های پنوماتیک طبی در اطراف ساق هم کمک کننده است.
یکی از اقدامان خوب و مهمی که خود بیمار برای کمک به پیشگیری از این عارضه میتواند انجام دهد حرکت دادن مکرر مچ پا است. این حرکات موجب میشوند تا عضلات ساق مکرر منقبض شوند و این انقباض خون را در وریدهای ساق به سمت بالا و به طرف قلب هل میدهد. این روند موجب میشود تا خون در ورید های ساق به حالت سکون درنیاید. سکون و بیحرکتی خون در وریدهای ساق از علل مهم لخته شدن آن است و اگر بتوانیم به هر وسیله ای این خون را به جریان درآوریم احتمال بروز لخته کاهش میابد.
بهترین حرکت برای پیشگیری از این عارضه بالا و پایین آوردن مچ پا است. این نرمش باید هر دقیقه پنج بار انجام شود. به این صورت که بیمار هر پنج دقیقه شصت مرتبه مچ هر دو پای خود را تا آنجا که میتواند به سمت بالا و سپس پایین حرکت میدهد. خم و راست کردن زانو هم در صورت امکان مفید است.
برای پرسیدن سوالات پزشکی خود، می توانید به ربات تلگرام هوشمند سبزوسالم مراجعه کرده و سوالات خود را از پزشکان متخصص بپرسید.
آدرس ربات تلگرام سبزوسالم: