تصورات اشتباهی در مورد افسردگی در بین مردم وجود دارد که در ادامه به آنها می پردازیم.
علل خواب رفتن دست و گردن
?برخی علت خواب رفتن دست
?غلظت خون
?فشار روی اعصاب که میتواند به علت جابجایی مهره ها و دیسک گردن باشد.
برای شما بیشتر صدمه ناشی ازفشار روی اعصاب مطرح است و درمان اختصاصی نیازدارد.
دوست گرامی،سوزش در سربسیاری از چیزهایی که می تواند سبب احساس سوزن سوزن شدن در سر شود می تواند به علت یک بیماری زمینه ای و یا به سادگی نشانه ای از اضطراب باشد.
یاد بگیرید زمانی که نگران هستید پارستزی اشاره به یک احساس سنجاق و سوزن در هر بخشی از بدن است. هنگامی که شما تجربه احساس سوزن سوزن شدن در سر دارید آن پارستزی سر نامیده می شود.
این نیز ممکن است با احساس سوزش، خزنده روی سر یا بی حسی جزئی همراه باشد. شما ممکن است احساس سوزش در قسمت های مختلف سر را تجربه کنید. برخی می گویند که احساس می کنند پوست سر شان سوزن سوزن می شود. احساس همچنین می تواند روی گوش، صورت، زبان، دهان، گردن و دیگر قسمت های بدن نیز تاثیر بگذارد.چه عواملی باعث سوزش در سر می شود؟
عوامل اساسی بسیاری می تواند باعث احساس سوزن سوزن شدن در سر شود اما رایج ترین عوامل میگرن، دیابت و سرماخوردگی سر می باشد. سوزن سوزن شدن وقتی در اثر دیابت باشد معمولا کاملا ثابت است. این معمولا به دلیل آسیب عصب ناشی از دیابت اتفاق می افتد. احساس موقتی است هر چند زمانی که توسط میگرن و یا عفونت های تنفسی ایجاد می شود. توضیحات بیشتر در مورد این علل عبارتند از:
1. سرماخوردگی یا سینوس:شما ممکن است پارستزی سر را در اثر سرماخوردگی بد یا عفونت های شدید سینوس تجربه کنید. این اتفاق می افتد زمانی که گذرگاه های هوا در قسمت بالایی صورت شما مسدود یا ملتهب است. این سبب فشرده شدن اعصاب در آن منطقه و باعث سوزش می شود.
2. دیابت:دیابت از جمله شایع ترین علل نوروپاتی محیطی است. این امر باعث پارستزی مداوم سر می شود زیرا در بیماران مبتلا برای سال ها قند خون کنترل نشده و در نهایت سبب آسیب به اعصاب شما می شود. این اعصاب آسیب دیده در نتیجه سبب درد، خارش و یا سوزش می شود.
3. میگرن و عدم تعادل فشار در مغز:افراد مبتلا به میگرن تجربه پارستزی سر را برای مدت پایدار تر دارند.
این حالت معمولا به دلیل تغییر در جریان خون در طی یک حمله میگرنی اتفاق می افتد. به طور مشابه، تجمع مایع نیز ممکن است سبب احساس سوزن سوزن شدن در سر شود.
این اتفاق می افتد زمانی که کیسه کوچکی از مایع مغزی یا خون در کانال داخلی مغز گرفتار شده است.
4. آسیب:هر نوع صدمه به گردن ممکن است به احساس سوزن سوزن شدن در سر با احساس بی حسی منجر شود. این در افرادی که از شلاق زدن رنج می برند و دچار ضربه مغزی جدی شده اند شایع تر است.
5. اثر برخی داروها:پارستزی سر می تواند یک عارضه جانبی از دارو باشد. از دکتر خود بپرسید اگر شما فکر می کنید تجربه یک احساس سوزن سوزن شدن در سر را پس از آغاز مصرف داروی خاص داشته اید.
وزوز گوش نشانه ای از بسیاری از شرایط احتمالی زمینه ای (مغز و اعصاب یا گوش) است.
وزوز گوش می تواند بصورت صدای زنگ در گوش ، خروش (شبیه صدای امواج دریا یا رودخانه)، صدای کلیک، یا شبیه صدای مالش دو جسم به یکدیگر باشد.
1- تشخیص و درمان وزوز گوش
وزوز گوش خود یک بیماری نیست، بلکه نشانه ای از مشکلات دیگری در گوش، مغز، قلب، و یا رگ های خونی داخل جمجمه است.
بنابراین اگر از وزوز گوش رنج می برید، جهت بررسی به پزشک مراجعه کنید.
قبل از تشخیص علت زمینه ای به صورت خودسر دنبال درمان نروید!چون اگر وزوز خوب شود ولی علت زمینه ای حل نشود،این یعنی شما فقط صدای زنگ خطر را خاموش کرده اید!
پزشک ممکن است برای تشخیص برای شما تست شنوایی،تصویر برداری مغزی و…درخواست نماید.
برخی از شرایطی که می تواند وزوز گوش ایجاد کند عبارتند از انسداد گوش با موم یا وجود مایع در گوش داخلی، رشد غیر طبیعی استخوان در گوش، اختلالات رگ های خونی داخل جمجمه، انحراف فک، انواع خاصی از تومورهای مغز و گوش وبعضی اختلالات گوش داخلی مانند بیماری منییر
لیست مفصلی از غذاها یا موقعیتهایی که سبب بروز یا بدتر شدن وزوز گوشتان می شود داشته باشید و در مورد تمام ویتامین ها، مکمل ها، داروها و غیره که مصرف می کنید به پزشک خود بگویید.
2- داروهای موثر در وزوز گوش
انتخاب دارویی در وزوز گوش مبحث پیچیده و تخصصی می باشد ولی بصورت کلی می توان از داروهای زیر در وزوز گوش استفاده نمود.
داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای: برخی از افراد مبتلا به وزوز شدید با مصرف داروهای ضد افسردگی های سه حلقه ای مثل آمی تریپتیلین و نورتریپتیلین بهتر می شوند. با این حال این داروها می توانند باعث عوارض جانبی نامطلوبی، مانند تاری دید، خشکی دهان و مشکلات قلبی شوند.
در بعضی مطالعات دیده شده که داروهای ضد تشنج مانند کلونازپام و گاباپنتین برای کاهش آزار ناشی از وزوز گوش در برخی افراد موثر بوده اند.
داروهای ضد اضطراب و آنتی هیستامین ها نیز در مواردی موثر می باشند.
3- اجتناب از داروهای تشدید کننده وزوز گوش
برخی از داروهایی که می توانند علائم وزوز گوش را تشدید کنند عبارتند از:
آنتی بیوتیک های خاص، مانند اریترومایسین، وانکومایسین و نئومایسین.
برخی از داروهای ضد سرطان مثل وین کریستین.
داروهای دیورتیک (مدر) مثل فوروزماید.
داروهای ضد مالاریا و داروهای ضد افسردگی خاص.
آسپرین (زمانیکه با دوز زیادی مصرف شود)
4-تمیز کردن مجرای گوش و همچنین استفاده از وسایل کمک شنوایی نیز گاهی کمک کننده اند.
دكتر نرگس طباطبايي
فوق تخصص مغزواعصاب و ستون فقرات
برای پرسیدن سوالات پزشکی خود، می توانید به ربات تلگرام هوشمند سبزوسالم مراجعه کرده و سوالات خود را از پزشکان متخصص بپرسید.
آدرس ربات تلگرام سبزوسالم: