منوی اصلی
بهترین متخصصین و مراکز مغزواعصاب و روان در تهران

اختلال مِزاج و خلق و خو

Mood disorders

چنانچه اختلال مِزاج دارید،به احتمال زیاد احساسات عمومی یا خلق و خوی شما دچار اختلال شده،یا در رابطه با شرایط خود دچار تناقض شده اید یا با توانایی شما جهت انجام کارهایتان تداخل پیدا کرده است.ممکن است به شدت غمگین،تهی یا عصبی شوید یا ممکن است دچار افسردگی های مقطعی شوید

شرح بیماری

چنانچه اختلال مِزاج دارید،به احتمال زیاد احساسات عمومی یا خلق و خوی شما دچار اختلال شده،یا در رابطه با شرایط خود دچار تناقض شده اید یا با توانایی شما جهت انجام کارهایتان تداخل پیدا کرده است.ممکن است به شدت غمگین،تهی یا عصبی شوید یا ممکن است دچار افسردگی های مقطعی شوید
اختلال اظطراب نیز میتواند بر روی خلق و خو شما اثر بگذارد،و معمولا همراه با افسردگی رخ میدهد.اختلال مِزاج ممکن است احتمال خودکشی را در شما بالا ببرد
برخی از اختلالات مِزاج و خلق و خو:
•    اختلال اصلی افسردگی. دوره ی طولانی و مداوم احساس ناراحتی
•    اختلال دو قطبی. که همچنین شیدایی نیز نامیده میشود یک نوع افسردگی است که شامل دفعات مکرر افسردگی و شیدایی نیباشد.
•    اختلالات فصلی(SAD). یک شکل از افسردگی که غالبا به علت  ساعات کم روشنایی روز در شمال و در جنوب از اواخر پائیز تا اوایل بهار شروع میشود.
•    اختلال ادواری خلق و خو. اختلالی که منجر به اوج و فرودهای احساسی میشود که البته از بیماران دو قطبی کمتر است
•    اختلال ناسالم پیش از قاعدگی. تغییرات احوالی و خلق و خو که پیش از قاعدگی در برخی از زنان اتفاق می افتد و پس از اتمام دوره از بین می رود.
•    اختلال افسردگی مداوم.یک شکل از افسردگی شدید و طولانی مدت


•    اختلال مزاج درهم ریخته . یک اختلال شدید،وخیم و مداوم خلق و خویی در کودکان که غالبا شامل فوران های خشن متعدد در آنان میشود که با روند سن رشد کودک در تناقض است.
•    افسردگی مرتبط با بیماری ها. افسردگی مزاجی مداوم و از دست دادن انگیزه برای انجام فعالیت ها که مستقیما با تاثیرات فیزیکی بک عارضه پزشکی دیگر در ارتباط است.
•    افسردگی ناشی از اعتیاد به مواد مخدر یا دارو. علائم افسردگی که در حین یا پس از مصرف مواد یا دارو ایجاد میشود.
برای بیشتر افراد،اختلال خلق و خو با دارو و گفتار درمانی به طور موفقیت آمیزی قابل درمان است.
 

زمان مناسب مراجعه به پزشک

چنانچه نگرانید که مبادا دچار اختلال مِزاج شده اید،هر چه زودتر با پزشک خود و یا یک متخصص روانشناس قرار ملاقاتی ترتیب دهید.چنانچه نسبت به درمان بی میل هستید،با یک دوست یا فرد مورد علاقه و مورد اعتماد خود صحبت کنید.
چنانچه موارد زیر را دارید با یک متخصص صحبت کنید:
•    حس میکنید که احساساتتان با کار،روابط،فعالیت های اجتماعی یا دیگر بخش های زندگی شما تداخل دارد
•    مشکل اعتیاد به الکل یا مواد دارید
•    رفتار یا افکار درباره خودکشی دارید-به دنبال درمان های اورژانسی و فوری باشید

اختلال مزاج و خلق و خو به سادگی و به تنهایی از بین نمیرود،و ممکن است به مرور زمان بدتر شود.پیش از بدتر شدن اختلال مزاجی خود به دنبال درمان باشید..ممکن است درمان آن در مراحل ابتدایی ساده تر باشد.

برای پرسیدن سوالات پزشکی خود، می توانید به ربات تلگرام هوشمند سبزوسالم مراجعه کرده و سوالات خود را از پزشکان متخصص بپرسید.
آدرس ربات تلگرام سبزوسالم:

https://t.me/askq_bot
چنانچه اختلال مِزاجاحساسات عمومی یا خلق و خوی شماافسردگی های مقطعی
مقالات مرتبط
درمان بی خوابی بدون دارو (کلیک کنید)
اینجا باهوش تر میشوید!
عضویت در خبرنامه ثبت نام
ثبت نام شما با موفقیت انجام شد
در خبرنامه ما عضو بشید و دسترسی خودتون به اطلاعات جالب و جذاب رو راحت کنید. باقی کارها رو ما برای شما انجام میدیم. تنظیم خبرنامه خبرنامه سلامت خبرنامه مغز و اعصاب و روان خبرنامه زیبایی و تغذیه