ماهی
ماهی منبع خوب پروتئین است. ماهی هایی مانند ماهی تن و آزاد حاوی امگا 3 مورد نیاز بدن هستند. اما جیوه و دیگر آلاینده های موجود در ماهی ها چطور؟ می توانید در هفته دو وعده ماهی بخورید. بهتر است ماهی هایی را انتخاب کنید که حاوی جیوه کمتری هستند، مانند ماهی آزاد، قزل آلا و تیلاپیا. از مصرف کوسه، اره ماهی، شاه ماهی و کاشی ماهی اجتناب کنید.
ادویه
آیا سس تند دوست دارید؟ اکثر نوزادان می توانند غذاهای تند را در رژیم غذایی شما تحمل کنند. اما اگر با هر بار مصرف ادویه نوزاد شما دچار مشکل شده یا اسهال می شود، بهتر است برای چند هفته از مصرف فلفل و دیگر ادویه ها اجتناب کنید تا شاهد بهبود نوزاد خود باشید.
نعناع، جعفری و شاهی
این سبزی ها دارای طعم قوی هستند. اما برخی گیاهان بر روی میزان تولید شیر در بدن شما تاثیر می گذارند. به عنوان مثال خوردن مقدار زیاد جعفری باعث کم شدن شیر می شود. به علاوه مصرف بیش از اندازه نعناع و شاهی نیز تولید شیر را در بدن کاهش می دهد. برای برخی خانم ها حتی خمیر دندان ها و آبنبات های حاوی نعناع نیز مشکل ساز خواهند بود.
شیر
این ماده غذایی به ندرت باعث بروز مشکل می شود. اما دقت کنید نوزاد پس از شیر خوردن شما چه واکنشی نشان می دهد. اگر نوزاد دچار مشکلات پوستی یا تنفسی شده یا علائم دیگری در وی مشاهده کردید، به پزشک مراجعه کنید.
چای
گرچه چای باعث طراوت و نشاط می شود، اما در دوران شیردهی دارای جوانب منفی نیز است. چای دارای کافئین است که بر روی خواب شما و نوزادتان تاثیر می گذارد. به علاوه چای جذب آهن را در بدن مختل می کند. بهتر است پس از خوردن غذای حاوی آهن چای ننوشید. غذاهایی مانند گوشت بدون چربی، سبزیجات و غلات حاوی آهن می باشند.
تخم مرغ، بادام زمینی و آجیل
اگر حساسیت ندارید و می خواهید از بروز حساسیت در نوزاد خود پیشگیری کنید، چه باید بکنید؟ متاسفانه شواهدی در این رابطه وجود ندارد که با کنار گذاشتن برخی غذاها می توانید از بروز حساسیت در کودک خود پیشگیری کنید. حذف برخی مواد غذایی از رژیم غذایی خطر بروز اگزما را در نوزاد کاهش می دهد. با پزشک یا متخصص اطفال در این رابطه مشورت کنید.
نوشیدنی های قندی
در دوران شیردهی بیشتر از حالت معمول تشنه می شوید. هر بار پس از شیردهی یک لیوان آب بنوشید. اما بهتر است آب میوه و نوشابه ها را جایگزین آب آشامیدنی نکنید. این نوشیدنی ها حاوی کالری زیادی هستند اما ماده مغذی ندارند.
الکل
در دوران شیردهی از نوشیدن مشروبات الکلی جدا خودداری کنید. در صورت مصرف این نوشیدنی ها، حداقل تا 3 ساعت پس از آن به هیچ عنوان به کودک خود شیر ندهید.
مواد غذایی که باعث نفخ می شوند
شایعترین غذاهای نفاخ عبارتند از لوبیا، کلم بروکلی و کلم. آروغ زدن، نفخ کردن و خارج شدن گاز از بدن طبیعی است. اما اگر کودک نیز دچار نفخ یا کولیک شده است، از خوردن این غذاها تا چند هفته اجتناب کنید تا علائم بهبود پیدا کنند.
شکلات و قهوه
شکلات و قهوه هر دو حاوی کافئین هستند. کافئین در برخی نوشیدنی های انرژی زا و نوشابه ها نیز موجود می باشد. بهتر است بیشتر از 2 تا 3 فنجان در روز از این نوشیدنی ها مصرف نکنید. یا بهتر است از نوشیدنی های بدون کافئین مصرف کنید.