شما حتما می دانید که برای جلوگیری از تشکیل رسوب بر روی دندان باید هروز از مسواک ، نخ داندان و دهانشویه های ضد عفونی کننده استفاده نمایید .

اما آیا می دانید چرا باید از این راه کار ها استفاده نمود ؟ جرم چیست؟ و چگونه بر روی دندان تشکیل می شود؟ و چه اتفاقی برای دندان ها می افتد ؟ 

جرم دندانی چیست؟

حتی اگر در خانه مراقبتهای زیادی از دندان هایتان بکنید ، اما باز هم  باکتری در دهان وجود دارد .  پلاک دندانی از مواد مواد غذایی مصرف شده یا مواد معدنی موجود در بزاق ایجاد می شود . 

تشکیل پلاک دندان در واقع یک فرایند مخرب می باشد . هر بار که غذا می خورید، باکتری ها اسید تولید می کنند  که می تواند به مینای دندان آسیب رسانده و منجر به پوسیدگی دندان شود. اسیدها همچنین می توانند باعث التهاب یا عفونت لثه شوند. اما، اگر به طور منظم پلاک ها برطرف شوند ، می توان از پوسیدگی دائمی  دندان جلوگیری کرد.

اگر پلاک در دندان باقی بماند ، موجب مشکلات بزرگتری مانند جرم می شود. پلاک دندانی با مسواک زدن به سهولت پاک می شود . یکی از دلایلی که دندان پزشکان توصیه می کنند که دفعات مسواک زدن زیاد باشد  در واقع حذف پلاک دندانی که به سرعت روی سطوح دندانی تشکیل می گردد ، است .


 چگونه جرم بر روی  دندان ها و لثه تاثیر می گذارد ؟

بزاق ما به طور معمول دارای املاح زيادی است که قدرت رسوب کردن را دارند . اين املاح معمولا در جاهائی که با غذا و مسواک کمتر در تماس است رسوب ميکنند. رسوب اين املاح با ايجاد بستر مناسب برای جايگزينی ميکروبهائی که به طور طبيعی در دهان وجود دارد و رشد و تکثير می یابند ، بهمراه هستند 

اضافه شدن پروتئين های موجود در غذا و بزاق و همچنين لاشه سلولهای مرده بافت های مختلف دهان در مجموع باعث افزايش حجم اين رسوبات شده و به مرور جرم تشکيل ميشود و در دهان قابل مشاهده ميشود .

چيزی که مهم است اين است که ما معمولا مقدار کمی از جرم تشکيل شده را مي توانيم مشاهده کنيم و قسمت عمده اين جرم با تخريب لثه در زير لثه تخريب شده جايگزين شده و از ديد مستقيم ما پنهان ميماند . و مسئله مهمتر اينکه اين جرم های تشکيل شده پر از ميکروب های مختلف است و با مسواک زدن هم تميز نميگردد و اين ميکروبها بين ۲۰ الی ۴۰ درصد جرم تشکيل شده را تشکيل ميدهد و بافت چسبنده لثه را که محکم به دندان چسبيده را بمرور تخريب کرده و بافت نگهدارنده حياتی لثه را تخريب کرده و باعث سست شدن پايه های دندان ميشود .


بیماری های خفیف لثه  منجر به التهاب لثه میگردد . اما این حالت معمولا با استفاده منظم از مسواک ، نخ دندان ، دهانشویه های ضد عفونی کننده و مراجعه به دندان پزشک برطرف می شود.

 

چگونه از بروز جرم دندان جلوگیری نماییم ؟ 


بهترین روش این است که ، از تشکیل جرم برروی دندان جلوگیری نمود . در اینجا به برخی از این روشها توصیه می شود:


.1    مسواک زدن دندان ها حداقل دو بار در روز؛ تمیز کردن دندانها به مدت 30 ثانیه و دو بار در روز از بروز پلاک و جرم  جلوگیری نمی کند. از روشهای مناسبی برای مسواک زدن دندانها پیروی نمایید. این کار را با استفاده از یک مسواک با برس نرم انجام دهید .

2.    استفاده از نخ دندان ؛ نخ دندان بیشتر از چند دقیقه وقتتان را نمی گیرد ، نخ دندان تنها راه برای حذف پلاک و جرم بین دندان ها  و از مهم ترین عوامل در جلوگیری از بروز مشکلات لثه محسوب می شود .

3.    شستشوی دهان  با دهان شویه ؛ دهانشویه های ضد عفونی کننده ، باکتری هایی را که باعث بیماری لثه می شوند را کشته و ازبین می برد .

4.    استفاده از مسواک الکترونیکی ؛ مطالعات نشان داده است که استفاده از یک مسواک الکترونیکی نسبت به مدل های دستی بهتر پلاک ها را از روی سطح دندان بر می دارد . 


5.    انتخاب خمیر دندان حاوی فلوراید ؛ استفاده از خمیر دندان های حاوی فلوراید می تواند به جلوگیری از تشکیل پلاک و جرم کمک بسزایی نماید . به علاوه، فلوراید از بروز آسیب به مینای دندان جلوگیری می کند. برخی از محصولات دارای ماده ای به نام تریکلوزان است که به مبارزه بر علیه باکتری های موجود در دهان می پردازد.

6.    پیروی از یک رژیم غذایی مناسب ؛ باکتری ها  در دهان در اثر خوردن غذاهای شیرین و نشاسته رشد می کنند . هنگامی که آنها در معرض چنین مواد غذایی قرار گیرند ، اسیدهای مضری را از خود آزاد میکند. سعی کنید از یک رژیم غذایی سالم استفاده نمایید و از خوردن غذاهای شیرین و تنقلات اجتناب نمایید . بعد از هر بار استفاده از مواد قندی  مقدار فراوانی آب نوشیده و یا دندان های خود را با مسواک نرمی بشوئید . 

7.    عدم استعمال دخانیات ؛ مطالعات نشان داده است که افراد سیگاری  و یا کسانی که از دیگر محصولات توتون و تنباکو استفاده میکنید بیشتر در معرض تشکیل جرم و پلاک دندانی قرار دارند .

اگر جرم بروی دندان هایتان تشکیل شد، به یک متخصص دندان پزشک مراجعه نمایید تا این مشکل را برطرف نماید.  هر 6 ماه یکبار برای معاینه دندان ها به دندان پزشک مراجعه نمایید تا در صورت بروز مشکلات احتمالی در مراحل اولیه تشخیص و برطرف شوند . 


 

نشانی بهترین مراکز لیزر موهای زائد ایران نشانی بهترین مراکز لیزر موهای زائد ایران