آیا تا به حال با چرخاندن زبان برروی دندان هایتان لایه لیزی را احساس کرده اید؟ این لایه لیز همان پلاک دندانی است .
پلاک ، جرم نرم و چسبناکی است که بر روی دندان بوجود می آید . در حقیقت این جرم چسبنده باکتری است و یکی از دلایل عمده بیماری لثه و پوسیدگی دندان همین جرم چسبنده است.اگر این پلاک ها بیش از حد بر روی دندان ها تشکیل شوند ، می توانند باعث آسیب دیدگی دندان ها و لثه شوند.
- برای جلوگیری از تشکیل پلاک در دندان چه کاری می توان انجام داد ؟
مرحله 1:زدن مسواک به طور منظم
مسواک زدن یک بار در روز خوب است ، اما دو مرتبه در روز مطلوب تر است . مسواک زدن دو بار در روز مانع از تشکیل پلاک می شود .
از یک مسواک نرم مویی و یک خمیر دندان حاوی فلوراید استفاده کنید. مطمئن شوید که تمام نواحی دهان را، از جمله دندانها، لثه، زبان و داخل گونه خود را مسواک زده باشید. این روند باید در حدود 2 تا 5 دقیقه طول بکشد.
مرحله 2: تمیز کردن بین دندانها
استفاده از نخ دندان هر چند ممکن است آزار دهنده باشد، اما تمیز کردن بین دندان ها با نخ دندان می تواند تاثیر بسزایی بر سلامت دهان و دندان داشته باشد.
اگر با نخ دندان مشکل دارید از برس بین دندانی و یا دیگر وسایل کمکی استفاده کنید . نخ دندان نه تنها ذرات مواد غذایی که بین دندانها گیر کرده اند را تمیز میکند بلکه از تشکیل پلاک دندانی جلوگیری کرده و از بیماری لثه نیز پیشگیری میکند.
مرحله 3: استفاده از دهانشویه
دهانشویه و شو ینده های دهانی دو چیز متفاوت هستند.
دهان شویه محلولی است که برای خوش بو کردن بوی بد دهان و ضد عفونی کردن دهان استفاده می شود .
اما ازشوینده های دهانی برای ممانعت از تشکیل پلاک برروی دندان استفاده می شود.
مرحله 4: عدم مصرف مواد غذایی شیرین
مواد غذایی شیرین و چسبنده بهنگام جویدن به دندان ها می چسبند مانند کشمش، گرانولا یا آب نبات . غذاهای شیرین و نشاسته ای از مضرترین مواد غذایی هستند که به دندانها آسیب می رسانند.
"اگر قند پس از مدت کوتاهی از روی دندانها شسته نشود، به مرور زمان باعث پوسیدگی دندان می شود .
اگر بعد از خوردن مواد غذایی شیرین سریعا دندانهای خود را تمیز بشوئید احتمال پوسیدگی دندان به حداقل می رسد.
مرحله 5: مراجعه منظم به دندانپزشک
هر شش ماه یکبار به دندانپزشک مراجعه کنید.با مراجعه منظم به دندانپزشک ومعاینه دندان ها می توانید از بروزپوسیدگی و خرابی دندان ها پیشگیری کنید.