محققان با مطالعه بروی امواج مغزی متوجه نحوه واکنش مغز به صداهای موسیقیایی شدند
و دیاستولیک.
فشار خون دیاستولیک بالا (BDP) عددی برابر با 9mmHg و یا بالاتر دارد. زمانی که هر دو فشار سیستولیک و دیاستولیک بالا باشند، فشار مختلط گفته می شود. زمانی که فقط فشار دیاستولیک بالاست اصطلاحا IDH نام دارد. فشار IDH بیشتر برای بزرگسالِ جوان رخ می دهد. در مواردی، فشار دیاستولیک بالا (IDH) به عنوان یک نتیجه ثانویه از کم کاری غده تیروئید، بیماری کلیوی، یا اختلال جدی خواب (قطع و وصل پی در پی تنفس در خواب) ایجاد می شود.
فشار دیاستولیک نیرویی ست که جریان خون بر دیواره سرخرگ ها در بین ضربان های قلب وارد می آورد. بطن قلب برای اینکه اجازه دهد خون واردش شود آرام می گیرد. فشار خون بین هر انقباض عضله قلب را دیاستولیک می گویند. عضلات قلب مرتب منقبض و منبسط می شوند. وقفه بین انبساط و انقباض عضله های قلب همان دیاستول است.
دلایل احتمالی افزایش فشارخون دیاستولیک (IDH)
به لحاظ فیزیکی، فشار دیاستولیک ناشی از باریک شدن بیش از حد رگ های خونی کوچکی به نام آرتریول (arterioles) می باشد. خون با سختی از درون رگ های آرتریول باریک می گذرد. در نتیجه، خون فشرده می شود و بر دیواره سرخرگ فشار می آورد. بیماری های عروقی مانند CAD (بیماری سرخرگ های کرونور قلب، تنگ شدن دریچه آئورت (aortic stenosis) بین بطن چپ و آئورت، بزرگ شدن عضله قلب (HCM= hypertrophic cardiomyopathy).
هنوز دلیل باریک شدن آرتریول ها مشخص نشده است. اما سه دلیل احتمالی وجود دارد: 1. افزایش غیرعادی سطح برخی مواد در بدن که فشار خون را بالا می برند. برای مثال، آنژیوتنسین (angiotensin) نوعی پلی پپتید که عروق را تنگ می کند. 2. انقباض نادرست عضلات کوچک در دیواره عروق آرتریول. 3. برخی عوامل ژنتیکی.
www.persianphysio.com
برای پرسیدن سوالات پزشکی خود، می توانید به ربات تلگرام هوشمند سبزوسالم مراجعه کرده و سوالات خود را از پزشکان متخصص بپرسید.
آدرس ربات تلگرام سبزوسالم: