بیماریهای عروق محیطی همان باریکی شریانهای محیطی منتهی به پاها ،معده ،بازو و سر است که در اغلب موارد هم شریانهای متصل به پا را دچار میکند .بیماری های عروق محیطی مشابه بیماریهای قلبی عروقی هستند .
هر دو بیماری یاد شده به دلیل تصلب شرایینی بوجود میآیند که خود عامل باریکی و یا انسداد شریانها در مناطق مهم و اساسی بدن است .
حقایقی در باره بیماریهای عروق محیطی
مهمترین نشانه ی ابتلا به بیماریهای عروق محیطی در قسمتهای انتهایی بدن عبارتست از :کرمپ ،درد یا خستگی در پاها و یا عضلات باسن به هنگام راه رفتن و یا بالا رفتن از پله ها .این درد با استراحت آرام شده و با فعالیت مجدد شروع خواهد شد .
-
بسیاری از افراد علایم بیماریهای عروق محیطی را با سایر اختلالات اشتباه میگیرند
-
معمولاً این بیماری توسط پزشکان تشخیص داده نمیشود
-
افراد مبتلا به بیماریهای عروق محیطی به میزان بیشتری در معرض ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی ،حمله قلبی یا سکته مغز هستند
-
در صورتی که این بیماری درمان نشود،ممکن است فرد به قانقاریا دچار شود و در نهایت عضو آسیب دیده قطع شود
چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به بیماریهای عروق محیطی هستند ؟
-
افراد سیگاری
-
افراد دیابتی
-
افراد مبتلا به فشار خون و یا کلسترول
-
افزایش سن
خبری خوش برای بیماران مبتلا به بیماریهای عروق محیطی
-
میتوان این اختلال را با روشی ساده و بی درد تشخیص داد
-
شما میتوانید با انتخاب یک سبک سالم برای زندگی خود و رعایت توصیههای پزشکتان ،از بروز مجدد آن جلوگیری نمایید
-
میتوان بعضی از انواع این اختلال را با ایجاد تغییراتی در سبک زندگی و داروهای مصرفی مدیریت نمود .
تصلب شرایین و بیماریهای عروق محیطی
تصلب شرایین نوعی اختلال است که در آن پلاک هایی در دیواره رگها انباشته میشوند .بیماری های عروق محیطی در اغلب موارد به دلیل تصلب شرایین در شریانهای محیطی بروز میکند ( و یا نواحی دورتر از قلب ) .این پلاک ها از رسوبات چربی ،کلسترول و یا سایر موارد بوجود میآیند .این پلاکها ممکن است تا حدی بزرگ شوند که جریان خون منتهی به ارگانها از طریق شریانها را کاهش دهند .زمانی که یک پلاک حالتی شکننده و یا متورم پیدا نماید ،ممکن است از هم پاشیده و در نهایت یک لخته خونی را بوجود آورد .خود لخته خونی هم میتواند عاملی برای باریکی شریان و یا انسداد آن باشد .
-
در صورتی که انسدادی در ناحیه شریانهای محیطی پا بوجود اید :فرد علائمی مانند درد ،تغییرات رنگ پوست ،زخم و یا درد و دشواری در هنگام قدم زدن شود .قطع جریان خون به پاها هم عامل بروز قانقاریا و در نهایت قطع پا خواهد بود .
-
در صورتی که انسداد در شریانهای کاروتید بروز نماید ،فرد به سکته دچار خواهد شد
بهتر است که اطلاعات بیشتری را در خصوص بیماریهای عروق محیطی گرداوری کنید تا بدیون وسیله به تشخیص زودهنگام پزشکتان و آغاز درمان کمک کنید .بیشتر افراد مبتلا به بیماری یاد شده علایم مشابهی دارند ولی ممکن است ابتلا به آن با هیچ علائمی همراه نباشد .