منوی اصلی
انتخاب بخش بندی سوالات
66سال دارم دارای تنگی کانال مهره های کمری با تورم شدید دیسک بین مهره های4و5هستم ،تا اندازه ای کاهش حس حرکتی در پای راستم دارم و موقع راه رفتن درد زیادی را در ناحیه باسن حس میکنم بطوریکه راه رفتن دشوار میشود ایا عمل لیزری و یا تزریق ازن میتواند جایگزین عمل باز شود و مشکل من را حل نماید.؟
پاسخ
دکتر مجموعه پزشکان سبزوسالم* دکتر مجموعه پزشکان سبزوسالم*
۴۸ / ۱۰ / ۱۱ | ساعت ۴ ق.ظ

دیسک کمر در حقیقت به بیماری فتق و یا بیرون زدگی دیسک کمر گفته می شود. ما بین مهره های استخوانی کمر دیسک و یا بالشتک هایی وجود دارد که از ساییدگی مهره ها به روی هم جلو گیری میکند و عملکرد مهره های کمر را بهبود می بخشد، داخل این بالشتک ها ماده ای ژله ایست که عموماً از آب و پروتئین تشکیل شده است و بیرون زدن آن با فشار به اعصاب آن ناحیه باعث ایجاد درد های شدیدی می شود.استراحت مطلق در زمان درد بهترین راه حل برای کاهش آن است و بعد از کم شدن درد می توان از ورزش های مخصوص مثل مکنزی و آب درمانی برای تقویت و کاهش فشار بر روی دیسک ها استفاده کرد. اما در صورت آزاردهنده بودن و غیر قابل تحمل بودن درد می بایست حتما توسط پزشک متخصص مورد ارزیابی قرار گیرد

مجموعه پزشکان سبزو سالم
دکتر مجموعه پزشکان سبزوسالم* دکتر مجموعه پزشکان سبزوسالم*
۴۸ / ۱۰ / ۱۱ | ساعت ۴ ق.ظ

دوست گرامی

خواب رفتن و بیحس شدن و سِر شدن اندام تحتانی معمولا نشانه اختلال در فعالیت اعصاب این ناحیه بوده و شایعترین علت آن فشار به ریشه های عصبی کمر به علت هرنی دیسک بین مهره ای یا تنگی کانال نخاعی است.

در تنگی کانال نخاعی، به علت رشد استخوان های نابجا و زیادی و یا به علت رشد رباط ها در درون کانال استخوانی ستون مهره، جا و فضا برای نخاع و ریشه های عصبی آن  کم  میشود. به همین علت این اعصاب در ناحیه کمر تحت فشار قرار میگیرند. در هرنی یا فتق دیسک بین مهره ای هم جابجا شدن دیسک موجب فشار به ریشه های عصبی میشود.

فشار به عصب موجب میشود پیام های عصبی در طول آن حرکت نکنند و در واقع این فشار موجب فلج شدن موقت عصب میگردد. پس وقتی ریشه های عصبی در ناحیه کمر فشرده میشوند پیام های حسی نمیتوانند به خوبی در طول عصب منتقل شوند و در نتیجه فرد حس میکند اندام تحتانی وی خواب رفته و سر شده است.

در هنگام ایستادن و راه رفتن گودی کمر و لوردوز بیشتر میشود و همین  امر میتواند موجب فشار بیشتر بر روی ریشه های عصبی شده و احساس خواب رفتگی اندام را تشدید کند. با مدتی نشستن، گودی کمر موقتا رفع شده و فشار از روی اعصاب برداشته میشود.

پزشک ارتوپد در بررسی این بیماران از معاینه و تصویربرداری هایی مانند ام آر آی استفاده میکند.  بعد از مشخص شدن نوع  بیماری درمان لازم برای بیمار صورت میگیرد. در بسیاری از بیماران میتوان با چند روز استراحت و سپس چند ماه انجام نرمش های طبی برای تقویت عضلات کمر و شکم بر این مشکل غلبه کرد. البته بعضی بیماران هم برای درمان نیاز به عمل جراحی خواهند داشت.

 

مجموعه پزشکان سبزو سالم
دکتر مجموعه پزشکان سبزوسالم* دکتر مجموعه پزشکان سبزوسالم*
۴۸ / ۱۰ / ۱۱ | ساعت ۴ ق.ظ

بايد به متخصص مغز و اعصاب جهت معاينه و بررسي از نظر نياز به عمل جراحي يا اقدامات غير جراحي مراجعه فرماييد.

مجموعه پزشکان سبزو سالم

برای پرسیدن سوالات پزشکی خود، می توانید به ربات تلگرام هوشمند سبزوسالم مراجعه کرده و سوالات خود را از پزشکان متخصص بپرسید.
آدرس ربات تلگرام سبزوسالم:

https://t.me/askq_bot
تخفیف لیزر موهای زائد ویژه ماه رمضان
مقالات تصادفی

آخرین چند رسانه ای های پزشکی و سلامت

آخرین تست های سلامتی

درمان بی خوابی بدون دارو (کلیک کنید)
اینجا باهوش تر میشوید!
عضویت در خبرنامه ثبت نام
ثبت نام شما با موفقیت انجام شد
در خبرنامه ما عضو بشید و دسترسی خودتون به اطلاعات جالب و جذاب رو راحت کنید. باقی کارها رو ما برای شما انجام میدیم. تنظیم خبرنامه خبرنامه سلامت خبرنامه مغز و اعصاب و روان خبرنامه زیبایی و تغذیه