معمولا نمیتوان به راحتی نشانه های این بیماری را نادیده گرفت مانند تپش قلب،دشواری در تنفس ،درد قفسه سینه یا سرگیجه .هر فردی با تجربه این علائم میتواند تشخیص دهد که به نوعی بیماری مبتلا شده است ولی این مورد برای همه افراد صدق نمیکند و حدود 2.7 میلیون نفر در جهان به فیبریلاسیون خاموش مبتلا هستند و هیچ علائمی ندارد .
در این بیماری محفظه ی واقع در بالای قلب که دهلیز نام دارد میلرزد و به صورت نرمال ضربان ندارد و این حالت فشار زیادی را بر ماهیچه های قلب وارد میکند و از انجایی که خون با ضربان قوی و متناسب وارد بدن نمیشود ،امکان بروز لخته های خونی بوجود می اید .گاهی اوقات فرد زمانی متوجه این بیماری میشود که به دلیل لخته های خونی به سکته قلبی دچار شده است .
خبر خوب این است که این افراد میتوانند با روش های درمانی موجود ،ریتم قلبی خود را مدیریت نمایند و از وخامت وضعیت جلوگیری نمایند ولی ابتدا فرد باید از ابتلا به این بیماری اگاه باشد .
تشخیص فیبریلاسیون دهلیزی بدون علائم
در بیشتر موارد افراد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی خاموش به صورت تصادفی متوجه بیماری خود میشوند .
ممکن است پزشکتان این بیماری را در طی بررسی فیزیکی و یا روش های تحلیل کننده ی پالس های الکتریکی قلب تشخیص دهد که به ان الکترودیاگرام میگویند .
این احتمال وجود دارد که تعدادی از افراد نشانه های خفیف این بیماری را داشته باشند ولی انها را نادیده بگیرند مانند :
- لرزش در قفسه سینه
- تپش قلب سریع و نامنظم
- کمبود نفس
- حس ضعف و خستگی
- سرگیجه
معمولا افراد جوان تر به این نشانه ها دچار میشوند ولی ان را جدی نمیگیرند .
ریسک ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی
معمولا این موارد احتمال ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی را افزایش میدهند :
- افزایش سن
- فشار خون بالا به خصوص در صورتی که برای مدتی طولانی ادامه داشته باشد و فرد ان را درمان نکرده باشد
- فرد دیگری در خانواده شما به این بیماری مبتلا است
- شما به نوعی دیگر از بیماری های قلبی همانند حمله قلبی یا مشکلات دریچه قلب مبتلا باشید
- شما به آپنه خواب ،مشکلات تیروئیدی ،دیابت و یا آسم مبتلا باشید
البته تمام افرادی که به این بیماری دچارند در این دسته قرار نمیگیرند ولی این موارد میتوانند شما را در مراجعه به پزشک ترغیب نمایند .
انچه که باید انجام دهیم
هیچ دلیلی وجود ندارد که به دنبال این بیماری در بدن خود بگردید و در صورتی که نشانه های خطرزا را دارید بهتر است با پزشکتان مشورت کنید تا علائم مهم تر را به شما نشان دهد .بررسی منظم وضعیت شما میتواند به پزشکتان در تشخیص اختلالات ریتم قلبی کمک نماید .
حتی میتوانید در خانه خود ضربان قلب و فشار خونتان را چک کنید و تلفن های همراه هوشمند هم دارای اپلیکیشنی هستند که میزان ضربان قلب شما را نشان میدهند .