مطالعات انجام شده نشان میدهند که تنهایی و انزوای اجتماعی ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی را به میزان 30 درصد افزایش میدهد و این مقدار مساوی با میزان تأثیر استرس و اضطراب بر بیماریهای قلبی است .
تنهایی و انزای اجتماعی در سراسر جهان باعث میشود تا فرد از سلامت فیزیکی و اخلاقی دور شود .
ما به فاکتور هایی مانند چاقی و عدم فعالیت فیزیکی و میزان تأثیر آنها در بروز بیماریهای قلبی توجه زیادی میکنیم ولی انزوا و مشکلات روحی را نادیده میگیرم .
البته این مطالعات نمیتوانند نشان دهند که تنهایی و انزوای اجتماعی خود باعث بروز بیماریهای قلبی و یا سکته میشوند ،بلکه فقط ارتباطی بین این دو عامل برقرار است .
اگر ما به میزان اهمیت این فاکتور ها توجه کنیم ،به خوبی میتوانیم آنها را با نتایج حاصل از تأثیر استرس و اضراب بر بیماریهای قلبی مقایسه کنیم .میتوان قرار گیری در جمع و عدم انزای اجتماعی را هم در گروه روشهای پیشگیری از بیماریهای قلبی قرار داد .
در گذشته تنهایی به سیستم ایمنی ضعیف ،فشار خون بالا و مرگ های زود هنگام ارتباط داده شده بود .
این مطالعات نشان میدهند که تنهایی و انزوای اجتماعی باید در حوزه پزشکی از تحصیلات پزشکی تا روشهای درمانی جدی گرفته شوند و به آنها اهمیت داده شود .
معمولاً کار دشواری است که بتوانیم افراد تنها و منزوی را به رفتار های اجتماعی و قرار گیری در محیط های اجتماعی ترغیب کنیم .شاید بتوان به این افراد کمک نمود تا از طریق شبکههای اجتماعی و اینترنت با دیگران ارتباط برقرار کنند ولی مطالعات انجام شده نشان میدهند که ارتباطات اینترنتی به اندازه ارتباطات دنیای واقعی نمیتوانند بر سلامت فرد تأثیر مثبت داشته باشند .در هر صورت نتیجهگیری و اظهار نظر در این خصوص خیلی زود است .
شواهد بسیاری نشان میدهند که برقراری روابط مثبت و منظم برای فرد مطلوب است و حتی کیفیت این روابط هم مهم میباشد .بنابراین فرد میتواند با بهبود ارتباطات خود آغاز کند .
حس تنهایی ارتباط مستقیمی با فرایند های روانی و قلب دارد .
به عنوان مثال تنهایی میتواند فشار خون را بالا ببرد و یا التهاب را بیشتر کند .این موارد خود به راحتی احتمال ابتلا به تصلب شرایین و حمله قلبی را افزایش میدهند .
رفتار های اجتماعی و قرار گیری در محیط های اجتماعی باعث میشوند تا فرد رفتار های سالم تری داشته باشد و استفاده بهتری از روشهای درمانی داشته باشد مانند مصرف دارو و یا جلسات ملاقات منظم با پزشک .
میزان تأثیر تنهایی بر بیماریهای قلبی و سکته قلبی به یک میزان است و این مقدار از تأثیر سایر فاکتور ها مانند چاقی و سیگار کشیدن و فشار خون بالا بیشتر میباشد و به همین دلیل ما باید توجه ویژه ای به این فاکتور داشته باشیم .