افسردگي، يكي از علائمي است كه بسياري از زنان در طول سال هاي قاعدگي، آنرا تجربه ميكنند. تنها نكتهء مهمي كه افسردگي ناشي از سندرم پيش از قاعدگي (PMS) را از ساير اشكال افسردگي متمايز ميسازد، زمان بروز اين نشانه است.
بيش از 150 علامت و نشانه وجود دارد كه به سندرم پيش از قاعدگي نسبت داده شده اند. همه اين علائم و نشانه ها در طول 2 هفته قبل از شروع قاعدگي (حوالي زمان تخمك گذاري) بروز ميابند.
اختلال ملال پيش از قاعدگي (PMDD)، شكل حاد و شديد تر سندرم پيش از قاعدگي است كه بيشتر با علائم عاطفي، از جمله غم، اضطراب، نوسانات خلقي، تحريك پذيري و از دست دادن علاقه و انگيز نسبت به همه چيز، مرتبط است.
زنان مبتلا به افسردگي ناشي از سندرم پيش از قاعدگي و اختلال ملال پيش از قاعدگي، اين نشانه را در آغاز جريان قاعدگي خود تجربه ميكنند.
از سوي ديگر، افسردگي باليني (يا افسردگي حاد)، بيش از 2 هفته بطول مي انجامد و با احساس درماندگي و نا اميدي همراه است. افسردگي حاد همچنين با عدم توانايي در انجام امور روزمره و از دست دادن علاقه و انگيز نسبت به همه چيز، مرتبط است.
با وجود عود مكرر افسردگي در زنان، بسياري از افراد از بازگو كردن احساسات خود به پزشك امتناع ميورزند و يا شرم دارند. اما بايد توجه داشت، در صورتيكه دچار از دست دادن اشتها، بيخوابي، خشم بيش از حد يا عدم توانايي در انجام امور روزمره ميشويد، گفتگو و مشورت با پزشك را فراموش نكنيد، زيرا از درجه اهميت بالايي برخوردار است.
درمان هاي متعددي جهت درمان افسردگي ناشي از سندرم پيش از قاعدگي و اختلال ملال پيش از قاعدگي وجود دارد كه تنها پزشك ميتواند آنها را ارائه دهد.