گاستروانتریت ویروسی نوعی عفونت روده است که دارای علائمی همچون اسهال آبکی، دردهای شکمی، تهوع یا استفراغ و گاهی اوقات تب می باشد .
رایج ترین روش برای ابتلا به گاستروانتریت ویروسی( آنفلوآنزای معده ) از طریق تماس با فرد آلوده به عفونت و یا مصرف آب و غذای آلوده است . در صورت سلامت کامل این بیماری بدون هیچ عوارضی بهبود می یابد ، اما آنفلوآنزای معده در نوزادان، سالمندان و افراد با سیستم ایمنی ضعیف می تواند کشنده باشد.
این عارضه هیچ درمان موثری ندارد ، بنابراین پیشگیری بهترین راه مقابله با این بیماری محسوب می شود . علاوه بر این افراد باید از مصرف غذا و آب آلوده بپرهیزند و به طور مداوم دست هایشان را بشویند .
آنفلوآنزای معده چه علائم و نشانه هایی دارد ؟
اگر چه نام دیگر این بیماری آنفلوآنزای معده است ولی با بیماری آنفولانزا کاملا متفاوت است. بیماری آنفولانزا به سیستم تنفسی (بینی، گلو و ریه) حمله می کند اما آنفلوآنزای معده به روده ها حمله می کند و موجب علائم زیر می شود :
- اسهال آبکی و غیر خونی
- گرفتگی و درد عضلات شکم
- تهوع و استفراغ یا یکی از این دو مورد
- درد های گاه و بیگاه عضلانی یا سردرد
- تب خفیف
با توجه به دلیل بروز بیماری ,علائم از 1 تا 3 روز پس از عفونت نشان داده میشوند و میتوانند از متوسط تاشدید متفاوت باشند .معمولا این نشانه ها به مدت 1 تا 2 روز ادامه می یابند ولی در حالت های خاص تا 10 روز ادامه می یابند .
از انجاییکه علائم این بیماری شبیه به عفونت های باکترییا یی است ,ممکن است با هم اشتباه گرفته شوند مانند کلستریدیوم دیفیسیل، سالمونلا و یا باکتری اشرشیا کلی و انگل، مانند ژیاردیا
چه عواملی این بیماری را تشدید می کند ؟
این بیماری تمام افراد در سراسر جهان با نژاد های مختلف را مبتلا میکند ولی افرادی که به آنها اشاره خواهیم کرد ، بیشتر در معرض خطر ابتلا به آنفولانزا معده می باشند .
اطفال : کودکانی که در دوره ابتدایی درس میخوانند و یا در مهد کودک ها هستند بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند زیرا مدتی طول میکشد تا سیستم ایمنی انها قوی شود .
سالخوردگان : معمولا سیستم ایمنی این دسته از افراد ضعیف میباشد به خصوص انهایی که در اسایشگاه نگاهداری میشوند و از انجایی که انها در ارتباط نزدیک با دیگر افراد هستند امکان سرایت این بیماری به انها بیشتر میشود .
کودکان مدرسه ای ,کسانی که به کلیسا میروند و یا افرادی که در خوابگاه میخوابند : تمام مکانهایی که افراد زیادی در انها گرد هم می ایند ,میتواند امکان انتقال این ویروس را افزایش دهد .
تمام افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارد : افرادی که به دلیل ابتلا به بیماری ایدز ,شیمی درمانی و یا دیگر بیماری ها سیتم ایمنی ضعیف تری دارند ,بیشتر در معرض ابتلا به آنفولانزا معده میبیاشند
هر کدام از ویروس های این بیماری در فصل به خصوصی فعال می شوند به عنوان مثال اگر در نیمکره شمالی زندگی میکنید ,به احتمال زیاد بین ماههای مهر تا فروردین به روتاویروس و نوروویروس مبتلا خواهید شد .