فشار خون بالا میتواند منجر به وخامت و یا بروز پیامدهای بسیاری از بیماریهای دیابتی شود مانند بیماریهای چشمی و کلیوی .بیشتر افراد مبتلا به دیابت در طی عمر خود فشار خون بالا را نیز تجربه میکنند .
ابتلا به دیابت احتمال ابتلا به فشار خون و سایر بیماریهای قلبی را افزایش میدهد زیرا دیابت به شریانها آسیب میرساند و باعث افزایش ضخامت آنها و یا تصلب شرایین میشود .تصلب شرایین نیز عاملی برای فشار خون بالا است و در صورتی که درمان نشود،به آسیب دیدگی رگهای خونی،سکته ،نارسایی قلبی ،حمله قلبی و نارسایی کلیوی منجر خواهد شد .
افراد مبتلا به فشار خون بالا در مقایسه با سایر افراد به این بیماریها نیز دچار میشوند:
ییماری های عروق کرونر (بیماری های قلبی )
سکته مغزی
بیماری عروق محیطی (سخت شدن عروق پاها و پایین پا )
نارسایی قلبی
حتی فشار خونی که در استانه نهایی نرمال قرار دارد (از 120 بروی 80 تا 139 بروی 89 )هم مرحله قبل از ابتلا به فشار خون نامیده شده و بر سلامتی شما اثر منفی خواهد داشت .مطالعات انجام شده نشان میدهند که افراد مبتلا به این وضعیت در طی ده سال به میزان دو تا سه برابر در معرض ابتلا به بیماریهای قلبی قرار دارند .
فشار خون مناسب افراد دیابتی چیست ؟
مقدار فشار خون متفاوت است ولی معمولاً فشار خون افراد دیابتی نباید بیش از 140 بروی 80 باشد .عدد اولی که در فشار خون عنوان میشود،همان فشار سیستولیک است که فشار شریانها در هنگام تپش قلب و ورود خون به شریانها را نشان میدهد .عدد دوم نیز با نام فشار دیاستولیک شناخته شده و فشاری را نشان میدهد که در هنگام استراحت قلب بین تپش ها و آمادگی قلب برای انقباض بعدی در شریانها بوجود میآید .
اگر شما به فشار خون مبتلا هستید ،بهتر است بدانید که کنترل فشار خونتان به اندازه کنترل سطح قند خونتان اهمیت خواهد داشت .
علایم فشار خون بالا کدامند ؟
معمولاً فشار خون بالا هیچ نشانه ای ندارد و به همین دلیل است که باید به صورت منظم بررسی شود .بهتر است در مطب پزشک فشار خونتان را چک کرده و به دستورات وی در خصوص نحوه چک کردن فشار در خانه هم به دقت گوش دهید .