همان طور که میدانید تغذیه سالم،کلید اصلی حفظ سلامتی و بهبود روند سالمندی است .نیازمندی های غذایی ما با افزایش سن تغییر میکنند و ما به کالری کمتری نیاز داریم ولی نیاز ما به کلسیم،ویتامین ب و ویتامین د افزایش می یابد.
انتخاب یک تغذیه متناسب در این سنین دشوار است زیرا فرد به مشکلاتی از جمله کاهش اشتها و یا دشواری در بلع و جویدن دچار هستند .به همین دلیل باید با پزشکتان در خصوص رژیم غذایی مناسب میانسالی مشورت نمایید.
در این مطلب به تعدادی از سوالات شما در این زمینه پاسخ میگوییم :
مصرف کدام مواد غذایی برای دوران میانسالی ضروری میباشند ؟
مطالعات انجام شده نشان میدهند که بیشتر سالمندان امریکایی مواد غذایی مناسب سن خود را دریافت نمیکنند .
حتی افراد چاق هم به میزان کافی از مواد معدنی و ویتامین ها و دیگر مواد مغذی استفاده نمیکنند .البته انها غذاهای پرکالری مصرف میکنند ولی این غذاها ارزش غذایی زیادی ندارند و کمبود های تغذیه ای حدی پیش از هر مورد دیگری خود را نشان میدهد.
در صورتی که شما علائمی همانند خستگی ،ریزش مو ،حساسیت پوستی و یا زخم های بهبود نیافتنی ،ترک خوردگی دور دهان و رنگ پریدگی زبان دارید ،به فقر مواد معدنی و ویتامین ها مبتلا هستید.
تست های فیزکی میتوانند به خوبی این کمبود ها را نشان دهند .ازمایش خون هم کمبود ویتامین آ و یا د را نشان میدهد.
آیا مصرف دارو بر سلیقه غذایی من موثر است ؟
تعداد زیادی از مواد غذایی که سالمندان و میانسالان مصرف میکنند،بر سلیقه غذایی شما موثرند .به عنوان مثال تعدادی از دارو های درمانی ارتروز باعث معده درد میشوند،تعدادی از انتی بیوتیک ها و نرم کننده های مدفوع و دارو های شیمی درمانی هم بر سلیقه فرد تاثیر میگذارند .
دارو های ضد افسردگی،دارو های مدر،مسکن ها و دارو های درمانی قلب میتوانند اشتها را کاهش دهند
ایا روش های درمانی بر میزان جذب مواد غذایی موثرند ؟
شیمی درمانی ،پرتودرمانی و دارو درمانی بر جذب مواد غذایی توسط بدن شما تاثیر میکذارند.
من در هنگام غذا خوردن اشتهای چندانی ندارم،ایا این وضعیت برای فردی در سن من نرمال است ؟
از انجایی که این افرادبه نسبت جوانان تحرک کمتری دارند،بدن انها به کالری کمتری نیاز دارد وبه دلیل اختلالات چشایی گرایش کمتری به غذا دارند
ولی کاهش اشتهای شدید و یا کاهش وزن میتوان نشانه ای از افسردگی ویا سایر مشکلات باشد .در ابن صورت با پزشکتان مشورت نمایید.