بیش از نیمی از همه زنان بارداراز علائم سوزش سر دل شدید، به ویژه در سه ماهه دوم و سوم شکایت می کنند. التهاب یا حس سوزش مری ناشی از ریفلاکس محتویات معده سوء هاضمه نامیده می شود.
سوزش سر دل در دوران بارداری ممکن است به دلیل تغییر سطح هورمون رخ دهد، که می تواند عضلات دستگاه گوارش و چگونگی تحمل غذاهای مختلف را تحت تاثیر قراردهد. هورمون بارداری می تواند باعث آرامش کمتر اسفنکتر تحتانی مری (دریچه ای عضلانی بین معده و مری) شود و اجازه می دهد اسید معده به بالا و درون مری ترشح کند. علاوه بر این، بزرگ شدن رحم می تواند در شکم اسید معده را به سمت بالا هدایت نماید. اگر چه نادراست، اما بعضی مواقع سنگ کیسه صفرا می تواند باعث سوزش معده در دوران بارداری شود.
پیشگیری و درمان سوزش سردل در حاملگی
برای کاهش سوزش سر دل در دوران بارداری بدون صدمه زدن به نوزاد ، مراحل زیر را امتحان کنید:
- از وعده های غذایی کوچک به جای سه وعده کامل استفاده نمایید.
- آهسته غذا بخورید.
- از خوردن غذاهای سرخ کردنی، تند، یا غذاهای غنی و یا هر مواد غذایی که باعث شل شدن اسفنکتر تحتانی مری و خطر ابتلا به سوزش سر دل را افزایش دهد ، اجتناب کنید .
- به هنگام غذا خوردن کمتر از مایعات استفاده کنید. نوشیدن مایعات فراوان به هنگام غذا خوردن ممکن است خطر رفلکس اسید و سوزش سر دل را افزایش دهد.
- بلافاصله پس از غذا خوردن دراز نکشید .
- سر خود را نسبت به پاهایتان به هنگام خوابیدن بالاتر نگه دارید و یا بالش را در زیر شانه های خود قرار دهید این عمل به جلوگیری از افزایش اسید معده به سینه کمک می کند.
- در مورد استفاده از داروهای مانند تامس یا مالوکس، که به طور کلی در دوران بارداری بی خطر است با دکتر خود مشورت نمایید.
- ممکن است دریابید که مسکن سوزش سر دل که به شکل مایع هستند ،در درمان سوزش سردل موثر تر هستند، زیرا آنها مری را پوشش می دهند.
- لباس های گشاد بپوشید، لباس تنگ می تواند باعث افزایش فشار بر روی شکم شود.
- جلوگیری از یبوست.
- اگر سوزش سر دل همچنان ادامه دارد، به دکتر مراجعه کنید. او ممکن است داروهایی که در دوران بارداری ایمن هستند را تجویز کند. سوزش سر دل معمولا بعد از تولد نوزاد از بین می رود.