رعایت تعدادی از اقدامات احتیاطی باعث میشود تا بیماران قلبی وضعیت بهتری داشته باشند .
اگر شما به بیماریهای قلبی مبتلا هستید و یا از کسی نگه داری میکنید که به تازگی به حمله قلبی یا سکته دچار شده است ،نیازی نیست که از سفر به مکانهای دور اجتناب کنید .در واقع توجه به نکاتی ویژه میتواند سفر شما را بی خطر و آسان سازد.
شما باید تجهیزات و امکانات بیشتری را در طی سفر برای خود فراهم کنید دقیقاً مانند زمانی که در خانه هستید .حتما پیش از آغاز سفر اطمینان حاصل کنید که داروهای خود را همراه بردهاید .
تعدادی از بیماران قلبی هم ترجیح میدهند که یک کپی از نسخه تجویزی پزشک را به همراه داشته باشند تا در صورت عدم دسترسی به داروهای خود ،با مشکلی روبرو نشوند .حتی میتوانید لیستی از داروهای مصرفی خود و شماره تماس با پزشکتان را نیز همراه داشته باشد و یا به پزشکتان مقصد سفر را اطلاع دهید .پزشکتان میتواند یک مرکز درمانی معتبر در شهر مقصد را به شما معرفی نماید .این امکان وجود دارد که پزشکتان شما را به یکی از همکاران و یا آشنایان خود ارجاع دهد .
سعی کنید پیش از سفر کمی تحقیق کنید و از وجود تجهیزات پزشکی کامل و موارد تحت پوشش بیمه در آن منطقه اطمینان حاصل کنید .به عنوان مثال تعدادی از شرکت های بیمه هزینه پرواز های ضروری از مقصد به محل مسکونی فرد را تقبل میکنند .در این صورت با بروز مشکلات متفاوت شما قادر به تصمیم گیری خواهید بود .تعدادی از پزشکان توصیه میکنند که فرد یک کپی از مدارک پزشکی مرتبط خود را در طی سفر به همراه داشته باشد .
مکانهای مرتفع و نقاط خاص
سفر به مکانهای مرتفع نمیتواند حتماً برای بیماران قلبی نگران کننده باشد ،به خصوص اگر بیماری شما تحت کنترل است .
اگر به کاردیومیوپاتی و یا نارسایی قلبی مبتلا هستید ،بهتر است که به میزان آب و نمک مصرفی خود دقت نمایید .در واقع افراد یاد شده باید به میزان متعادلی از مایعات مصرف کنند .
ابتلا به بیماریهای عروق کرونر میتواند مشکلات بیشتری را برای شما در ارتفاعات بوجود آورد که ناشی از نحوه انتقال اکسیژن به داخل خون و رقیق بودن هواست .این وضعیت درست مانند قطاری است که با حمل بار کمتر مسافت بیشتری را می پیماید .بنابراین موتور قطار و یا همان قلب شما باید بیشتر کار کند ،به خصوص اگر انسدادی وجود داشته باشد .
کمبود نفس و یا سایر علایم مشابه نشانه ای از تغییر وضعیت شما از فعال به ایستا هستند و باید به آنها توجه کنید .
اگر به مناطقی سفر می کیند که برای جلوگیری از ابتلا به تعدادی از بیماریها باید واکسینه شوید ،میتوانید مطمئن باشد که این ایمن سازی برای قلب شما خطرناک نخواهد بود .مشکل اصلی اینجاست که مکانهای عجیب غریب و ناشناخته از تجهیزات پزشکی لازم برخوردار نیستند .
انتخاب مقصد سفرتان بر عهده شماست ولی خودتان باید خطرات احتمالی آن را بپذیرید .
میتوانید مقصد دیگری را هم برای سفر خود گزینش کنید .به جای گردش محلی در آفریقا میتوانید سراغ مکانهای شلوغتر بروید .
اقدامات احتیاطی در هواپیما
نشستن طولانی مدت در هواپیما میتواند خطر بروز لخته های خونی در ناحیه پاها را در افراد سالم افزایش دهد ولی سایر بیماریها معمولاً تأثیری در بروز این لخته ها دارند .اگر فردی به بیماریهای شریانی محیطی یا PAD و یا بیماریهای عروقی مبتلا باشد و یا سابقه ای از ابتلا به نارسایی قلبی داشته باشد ،احتمال بروز لخته های خونی نیز افزایش می یابند .بهتر است در طی پرواز خود از جایتان بلند شده و کمی تحرک داشته باشید ،فقط زمانی این کار را انجام دهید که بستن کمربند در طی پرواز ضروری نباشد .
با پزشکتان در خصوص سفر خود مشورت کنید تا در صورت نیاز به شما نکاتی را یادآوری نماید .مثلا ممکن است عدهای به اکسیژن بیشتر و یا جوراب واریس نیاز داشته باشند .تعدادی دیگر باید مصرف مایعات خود را به دقت زیر نظر داشته و از الکل اجتناب نمایند و حتی این احتمال وجود دارد که پرواز برای عدهای از انان خطرناک باشد .