خانمهایی که به سردرد های میگرنی دچار هستند ،ممکن است بیشتر در معرض ابتلا به بیماریهای قلبی و سکته قلبی قرار گیرند .
درواقع میگرن یکی از عواملی است که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را افزایش میدهد و این موضوع حداقل برای خانمها صادق است .
البته محققان باور دارند که میگرن نمیتواند باعث بروز بیماریهای قلبی و یا سکته قلبی شود ،بلکه فقط احتمال ابتلا به آن را افزایش میدهد .
آقایان هم به همان میزان در معرض ابتلا به بیماریهای قلبی هستند و هیچ شواهدی وجود ندارد که بتوان به کمک آن این موضوع را رد نمود .
میگرن نوعی سردرد است که با درد هایی تپش مانند و تهوع و استفراغ و حساسیت به نور و صدا همراه میباشد .این بیماری در گذشته با سکته در ارتباط بوده است ولی به تازگی محققان دریافتهاند که میگرن میتواند احتمال ابتلا به حمله قلبی و مرک و نیاز به جراحی قلب را افزایش دهد .
در مطالعهای 116 هزاز خانم آمریکایی با محدوده سنی بین 25 تا 42 سال شرکت کردند و هیچ کدام از آنها به بیماری قلبی مبتلا نبودند .وضعیت این افراد در طی سالهای 198 تا 2011 مورد بررسی قرار گرفت .
حدود 15 درصد از این خانمها در دوره ابتدایی مطالعه به میگرن مبتلا بودند و در طی 20 سال بیش از 1300 نفر از آنها به حمله قلبی و یا سکته قلبی دچار شدند و 223 نفر از آنها به دلیل این عارضه فوت کردند .
مطالعات نشان میدهند که خانمهای مبتلا به میگرن به میزان 39 درصد بیشتر در معرض حمله قلبی و 62 درصد بیشتر در معرض سکته و 73 درصد بیشتر در معرض جراحی های قلبی قرار دارند .
همچنین میگرن باعث میشود تا خطر مرگ ناشی از سکته و یا حملات قلبی به میزان 37 درصد افزایش یابد .
البته محققان میزان تأثیر سایر فاکتور های ریسک مانند سیگار کشیدن و فشار خون بالا و سن و مصرف قرص های پیشگیری از بارداری را هم مورد بررسی قرار دارند .
محققان عقیده دارند که ما میتوانیم میگرن را به عنوان یکی از فاکتور های ریسک و یا عوامل تشدید کننده ی بیماریهای قلبی در نظر بگیریم .این مسأله کمی چالش بر انگیز است زیرا میگرن در سنین پایین و بیماریهای قلبی در سنین بالا بروز میکنند .
میگرن میتوان به میزان کمی احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش دهد و این ریسک خیلی بالا نیست ولی از آنجایی که میگرن بیماری معمول و شایعی است ،این احتمال میتواند جمعیت زیادی را تهدید نماید .